leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Kinderfeestje thuis, leuke tips voor een kinderfeestje wat je thuis viert

Een kinderfeestje thuis is vaak een goedkoper feestje dan de kinderen mee te nemen naar een andere feestlocatie. Maar vergeet ook niet dat kinderfeestjes thuis leuk zijn, leuk om te organiseren en leuk voor de kinderen.

Het belangrijkste is dat het een speciale middag is voor het feestvarken en dat iedereen op het feestje zich vermaakt. Geen kind zal zien dat je huis niet vlekkeloos schoon is of dat het eventuele thema niet tot in de puntjes is uitgewerkt.

Het belangrijkste startpunt zijn de wensen van de jarige. Ga met elkaar om de tafel zitten en kijk wat zijn of haar ideeën zijn. Daarna kijk je zelf wat mogelijk is. Wat is het budget?

Welke ruimte heb je tot je beschikking? Wat denk je zelf aan te kunnen? Vergeet vooral het laatste punt niet! Ben je niet creatief dan is het zonder hulp soms een hele opgave om te gaan knutselen met de kinderen, bedenk dan een alternatief hiervoor.

Is je woonkamer niet groot genoeg is voor een groot feest met veel gastjes, dan zal de gastenlijst ingekort moeten worden. Wees realistisch over de mogelijkheden.

Leuke spelletjes voor een kinderfeestje

We hebben ook veel kinderspelletjes zoals
spelletjes voor binnen en spelletjes voor buiten.

Vind je het leuk om met de kinderen te bakken dan kun je denken aan koekjes en cupcakes, ook daarvoor hebben we de recepten opgenomen.
Klik hier voor het uitprinten van de recepten.

Zoek afwisselende spelletjes, vermeng rustige en actieve spelletjes. Wees niet bang om een spel af te breken wanneer de kinderen het gewoon niet leuk vinden.

Maak voor jezelf een lijst met spelletjes en wat je daar voor nodig hebt en ga mee met de sfeer van het feestje. Merk je dat de kinderen even rennen en dollen moeten dan kies je voor een actief spelletje. De meeste spelletjes hebben weinig voorbereiding nodig en het is daarom niet erg wanneer een spelletje komt te vervallen als de tijd te kort is.

Veel spelletjes hebben een competitie-element en is één kind de winnaar. Bedenk welke prijzen je daaraan wilt verbinden. Je kunt kleine prijsjes inpakken of een grabbelton maken waaruit de winnaar een prijsje kan grabbelen.

Knutselen met kinderfeestje

De meeste kinderen vinden het leuk om tijdens een kinderfeestje iets te maken. Houd er rekening mee dat een knutselactiviteit niet langer dan twee uurtjes kan duren.

Het ligt een beetje aan de leeftijd van de kinderen, kinderen van 6 hebben aan anderhalf uur meestal genoeg.

Knutsels kun je aanpassen aan het thema van het feestje. Op een sprookjesfeestje kun je toverstafjes met de meisjes gaan maken, op een piratenfeestje maak je piratenschepen van lege melkpakken en zeilen van een aan stukken geknipt oud laken, op een feestje rond carnaval kunnen de kinderen maskers versieren.

Er zijn diverse sites met ideeën voor knutsels en ook op deze site hebben we enkele knutselideeën gezet. De grootste aanrader is, maak het niet te ingewikkeld, ieder kind moet na anderhalf uur iets leuks gemaakt kunnen hebben.

Let erop dat kinderen het mee moeten kunnen nemen, ga je iets verven dan kun je daar beter mee starten en is de meeste verf aan het eind van het feest genoeg opgedroogd om gelijk mee naar huis te nemen.

Voor de planning van het kinderfeestje hebben we een handig uit te printen stappenplan voor je gemaakt. Klik hier om het stappenplan te lezen en uit te printen.

home © eenkinderfeestje.nl - leuke tips voor een kinderfeestje thuis vieren